Wij tekenen uw elektrische schema’s

Om je woning te beschermen en je eigen veiligheid te garanderen is het noodzakelijk dat je de elektrische installatie van je woning laat keuren. Zo ben je zeker dat alles op de juiste manier geïnstalleerd en aangesloten is en vermijd je gevaarlijke situaties.

  • Veel mensen leggen hun elektrische installatie zelf en worden dan geconfronteerd met het probleem dat ze de eendraad- en situatieschema’s moeten tekenen om hun installatie goedgekeurd te krijgen.
  • Voor je elektriciteit gaat leggen moet je een elektriciteitsplan maken dat bestaat uit een ééndraadchema en een situatieschema. Dit schema moet verplicht aanwezig zijn bij de keuring.
  • Samen geven de schema’s een duidelijk overzicht van de hele elektrische installatie in een woning.
  • Een elektriciteitsplan is een handig hulpmiddel bij de werken die je wilt uitvoeren, omdat het je verplicht om goed te overwegen wat je wil doen en hoe je het wil uitvoeren.
  • Een elektriciteitsplan moet ook verplicht aanwezig zijn bij de keuring van de installatie.
  • Goed om weten: Elke nieuwe elektrische installatie of elke belangrijke wijziging aan een bestaande installatie moet steeds gecontroleerd worden door een erkend controleorganisme. Een elektriciteitsplan is daarbij verplicht. Meer over zo’n keuring vind je bij ons hoofdstuk over keuring elektriciteit.

Wanneer moet je de elektrische installatie laten keuren?

Bij verkoop van een woning. Als je je woning verkoopt waarvan de installatie dateert van vóór 1 oktober 1981 is een elektrische keuring verplicht. Zo weet de koper waar hij aan toe is: of de installatie veilig is en of er eventueel nog bijkomende werken moeten gebeuren. Het keuringsattest moet steeds bij verkoop voorgelegd kunnen worden.

Na het plaatsen van een nieuwe installatie, of na renovatie.

Na wijzigingen aan de installatie (bv. bij installatie van zonnepanelen).

Bij herkeuring na een afgekeurde installatie.

TIP! Een keuring mag enkel gebeuren door de erkende controleorganismen. De keuring kan men aanvragen ook bij ons.

Wij komen ter plaatse om uw installatie te bekijken en daaruit kunnen wij een elektriciteitsplan tekenen, wat je nodig hebt voor uw eigen veiligheid.

En indien gewenst wordt er verder gekeken of de elektrische materialen correct geplaatst zijn, worden de differentieelschakelaars gecontroleerd en worden verschillende metingen (oa. van de aarding en de isolatie) uitgevoerd